Balkan turundan kareler – Yunanistan

Balkan turumuzun ilk durağı Yunanistan’dan notlar ve kareler:

İlk durağımız Kavala Türkiye/Yunanistan sınırına 200 km. Sınırı geçtikten sonra (ki bayram zamanlarında kolay değil), sonrası otoban, yaklaşık 2 saatte Kavala’da olduk. Kavala’da ne yapılır diye soracak olursanız buyrunuz.

İkinci durağımız, akşam konaklayacağım Selanik. Kavala’ya 150 km. Hatırlatalım, kuvvetle muhtemel 2018’de İstanbul-Selanik treni başlıyor.

Yunanistan’ın ikinci büyük kenti Selanik, hemen her görenin dile getirdiği gibi İzmir’i andırıyor. İzmir’in küçük (nüfusu yaklaşık onda biri), gecekondusuz ve gökdelensiz hali.

Selanik’in bizim için yeri tabii ki ayrı. Hem Atamızın, hem de Nazım Hikmet’in doğduğu yer. Bugün bir müze olan evin duvarlarında bulunan metinlerin oldukça objektif hazırlandığını söylemeden geçemeyeceğim.

Selanik’te de bir Aya Sofya kilisesi var. “Kutsal bilgelik” anlamına gelen Aya Sofya kiliselerinden Türkiye’de 9 tane varmış. Sonradan bir tane de Bulgaristan’da keşfettik.

Selanik’te yemek için rehberimizin tavsiyesine uyduk, şehir merkezindeki salaş bir balık restoranına, Bazagiazi’ye gittik, pek memnun kaldık.

Bir otobüs dolusu eş dost ve akrabayla gezince, kendi fotoğraflarımız biraz ağırlık kazanmış, kusura kalmayın artık:

 

 

 

 

 

Balkan turundan kareler – Yunanistan” üzerine bir yorum

Yorum bırakın