Turla mı gitmek lazım?
Biz, uçak biletlerini kendimiz alıp, Afrika’daki kısmı, havalimanından itibaren Afrikalı tur şirketi ile hallettik. Böylece tam istediğimiz gibi bir tatil yapma şansımız oldu, çünkü bu şirketler farklı seçenekler sunuyor.
Biz, tur şirketini TripAdvisor’daki yorumlara bakarak seçtik. Neredeyse %100’e yakın beğeni toplayan iki şirket vardı: Shadows of Africa ve Hemingway. Tercihimiz ilki oldu, memnun kaldık (bkz TripAdvisor)

Bizim bu işe giriştiğimiz sırada bir Türk şirketi de safari gezisi düzenliyordu. Fiyatlarda çok büyük bir farklılık yoktu. Ama program içeriğini daha zayıf bulduk. Biz lokal şirketten pek memnun kaldık, ama yabancı dil derdim olmasın derseniz Türk şirketi de düşünülebilir.
Bir diğer yol da, neredeyse tamamı “freelance” çalışan Afrikalı rehberlerle doğrudan çalışmak. Jipi -eğer kendilerinin yoksa- kolaylıkla kiralayabiliyor, otelleri internetten ayarlayabiliyorlar. Zaten hemen tüm turlar da, bu rehberlerle çalışıyor. Eğer güvenebileceğiniz iyi birini biliyor veya öğrenebiliyorsanız, bu seçenek de denemeye değer.
